Przejdź do treści

Lista wynalazków

Prezentacja wynalazku

Przesuwanie okresu wegetacji i wydłużanie trwałości przechowalniczej pomidorów z wykorzystaniem procesu ozonowania

autorzy: dr inż. Natalia Matłok, Uniwersytet Rzeszowski dr inż. Miłosz Zardzewiały, Uniwersytet Rzeszowski prof. dr hab. inż. Maciej Balawejder, Uniwersytet Rzeszowski dr inż. Tomasz Piechowiak, Uniwersytet Rzeszowski

Pomidor zwyczajny zaliczany jest do najbardziej popularnych warzyw na świecie. Stosowanie gazowego ozonu podczas uprawy pomidora to innowacyjna, niezanieczyszczająca środowiska metoda wpływająca na wydłużenie okresu wegetacji roślin oraz trwałości przechowalniczej owoców.

Poster

Nauka

Medal


Złoty Medal

Ochrona własności intelektualnej

Patent - zgłoszony

poziom gotowości technologicznej

TRL 6 skala pół przemysłowa

Polski
English
Facebook
youtube